Chakra wisdom in corona times #1 Muladhara Chakra
Muladhara chakra betekent letterlijk steun voor de wortels.
Hoe kan de wijsheid van dat eerste chakra ons helpen in deze tijden. De wijsheid van het eerste chakra vertelt ons dat er een basis van gezondheid zit in fysieke zelfzorg. Zorgen we voor ons lichaam dan leggen we een basis voor mentale en emotionele gezondheid. Door te zorgen voor ons lijf geven we onszelf de boodschap dat we de moeite waard zijn, dat we er toe doen. Als we gezond zijn, maar ook als we ziek zijn. En zo simpel kan het soms zijn in deze tijden. Zelfzorg en zorg voor ons lichaam heeft een tweeledig effect, ons lichaam vaart er wel bij, ons immuunsysteem word sterker van positieve aandacht en daarmee knapt ons mentale en emotionele gestel ook op. Het is een vorm van liefde die we aan ons zelf geven.
Sinds een paar weken masseer ik mezelf elke avond met olie in. Ik merk aan alles dat mijn lijf dat fijn vind, mij huis is zachter er ik merk dat ik meer van mijn lijf houd. Bijzonder om te merken.
Dus hoe zorg jij voor jezelf in deze tijden? Wat kan je doen voor jezelf en wat wil je doen.