Voor de tijden en locaties van wekelijkse lessen in Amsterdam - Klik hier

Dit evenement is voorbij.

Waar verlang jij naar in de periode rond de jaarwisseling?

De tijd rond de jaarwisseling is van nature een tijd voor bezinning. Tijd om terug te kijken, te voelen over wat is geweest. Om vooruit te kijken en intenties te zetten voor wat er komen gaat.

Vaak komen we aan bezinning niet toe.  Voor velen van ons is deze periode een tijd van verplichtingen of juist een tijd van alleen zijn.

Zoals de zon, de maan en de aarde hun jaarcyclus hebben, zo hebben wij ook onze cyclus. De winter is een tijd om naar binnen te keren en onze innerlijke bewegingen te volgen.

Volgen we die beweging niet dan beginnen we vaak moe en lusteloos aan het nieuwe jaar. Volgen we de beweging naar binnen wel, dan verzamelen we frisse energie voor de volgende cyclus.

Deze retreat
In deze retreat gebruiken we dans (5Rhythms®), poëzie, korte meditaties, ritueel en het maken collages of andere kunstvormen om die bezinning vorm te geven.

De locatie is in Amsterdam. Het is mogelijk om één of meer dag (-delen) aan te sluiten en daarmee aan de jaarwisseling jouw betekenis te geven.

Op oudjaarsdag creëren we een ritueel in 3 dagdelen met potluck maaltijd en labyrinth. We maken de transitie naar het nieuwe jaar bewust en vieren het nieuwe begin.

Elke dag dansen we een wave, zonder begeleiding, die we eindigen in stilte.
Daarvoor en daarna doen we een kleine reflectie-oefening. Ik lees een gedicht of een korte tekst voor en zeg daar een paar worden over.

We sluiten we dans samen af.

In de middagen (m.u.v. de feestdagen, waarop we in de mdaag dansen) is er ruimte om collages te maken, te schrijven, te tekenen, wat je maar wil. Creatief werk is een prachtige manier om op een andere manier betekenis te geven aan dat we hebben meegemaakt.

Collages kunnen ook eem visualisatie vormen voor wat we uitnodigen in het nieuwe jaar. Een visionboard. Er zijn verschillende voorbeelden,

Er is materiaal. her kan handig zijn om een schaar mee te nemen. Als je nog mooie tijdschriften over hebt om in te knippen zijndie ook heel welkom.

Tijden:
23/12 t/m 05/01
10:30-13:00 (dans)
14:00-16.30 (collages & art)
Feestdagen: (25/26 dec en 1 jan.)
12.30-15:00 (dans)
Oud en Nieuwritueel in 3 delen:
Ochtend: 11:00-13.30 (€25,=)*
Middag: 14:30-17.30 (€35,=)*
Avond: 20:00-00:30 (€45,=)* (hele dag (€90,=)*
*neem iemand mee voor de 1/2 prijs
Ticketlink volgt binnenkort
Door/teacher:
Mirjam van Hasselt –
Kosten:
Min. bijdrage per dag(deel) €20,=,
op 31 dec.  gelden afwijkende prijzen (zie boven)
Meer info en aanmelding:

Tickets

Er zijn geen tickets meer beschikbaar omdat dit evenement reeds is begonnen/voorbij is.