Een bericht uit de Sahara
Waar op aarde is het zo stil? Zo prachtig? Zo weids en zo schoon op hetzelfde moment. Waar is zoveel zand dat je er eindeloos in kan blijven lopen, rennen, rollen, liggen?

Ik kom uit net de Sahara, de woestijn, nu terug hier in Amsterdam.
Soms is de woestijn een indrukwekkende hoeveelheid duinen, soms een uitgestrekte vlakte als op de bodem van een uitgedroogd meer.
Met een groep anderen, loop ik in de uitgestrekte woestijn, ik mediteer, ik beweeg, ik eet en ik slaap. Ik zie de zon elke dag opkomen en ook weer onder gaan.

Ik slaap als een roos in een dikke slaapzak met extra dekens over me heen en een muts op mijn hoofd. Als de maan nog niet op is dan verdwaal ik in de miljoenen sterren aan de nachtelijke hemel. Ik zie de maan opkomen, en vind mijn weg in de nacht van dit magische landschap.

Er is iets in dit landschap dat mijn ziel aanraakt en aanzet. Waardoor ik me constant in een staat van betovering bevind.

Net als dansen
Ik heb de woestijn een moeder genoemd, die je door alles heen draagt en die tegelijkertijd het licht aanzet op alles. In het fysieke ongemak van warmte en koude wordt er veel zichtbaar en voelbaar van wie ik ben. Mijn nukken en mijn schoonheid, mijn lichtheid en dat wat me in de weg zit. Mijn diepte en mijn zoeken naar houvast.

Het is alsof het zand mij letterlijk schuurt en in mijn kieren kruipt. Me ontdoet van onnodige balast en me laat zien wie ik werkelijk ben. Het is net als dansen, maar dan oog in oog met de openheid van het bestaan zelf.

De kracht van intentie
Vorig jaar tijdens de Urban Dance Retreat maakte ik een collage waarin een figuur op een dromedaris in het midden van de collage door de woestijn trok.
3 dagen later ontmoette ik 2 mensen, die vaker in de woestijn reizen, 9 maanden later lopen we samen door de Sahara. Zelf georganiseerd, zoals wij het willen.
Deze reis heeft me diep geraakt en geïnspireerd.
Volgend dansen we in de Sahara. Als je wil kan je mee,

Het leven heeft zo zijn eigen magie en we kunnen die magie een handje helpen door te laten weten waar we naar verlangen.

Het is december, bijna oud en nieuw. Kom 1,2,3, of meer dagen dansen.
Tijd voor de 6e editie van de Urban Dance Retreat.  Voor mij en vele anderen is dit een bijzondere manier geworden om betekenis te geven aan de jaarwisseling.

Een moment om te bezinnen een oase van tijd, ruimte, dans en beweging temidden van de drukke kerst- en nieuwjaarstijd.
Het is een beetje als in de woestijn, een bedding, die je draagt en die je mogelijkheid geeft om het licht aan te zetten. Zodat je terug- en vooruit kan kijken. Je bent welkom van 1 dagdeel tot de hele periode. Er is een speciaal ritueel op oudjaarsdag en avond, waarmee me het nieuwe jaar in gaan.

Urban Dance retreat @Home
Wil je op afstand meedoen, dan kan je je GRATIS aanmelden voor de UrbanDanceRetreat@Home, 10 dagen krijg je elke dag een mailtje met inspiratie- en reflectie oefeningen. En wat links naar muziek.
Om samen betekenis te geven aan de reis die het leven is. Mijn missie is om zoveel mogelijk mensen mee te laten doen, dus als je deze link wil verspreiden, dan help je mij ook daarmee. Deze retraite@Home is er in het Nederlands en in het engels.