Zo’n bijzondere tijd vind ik de lente. Jij ook?

Alsof de hele natuur zindert van kiemkracht en “zin.”
Ik kijk vol verwondering naar narcissen die hun kopjes omhoog wenden, zo stralend en fris. De beelden zijn verschrikkelijk cliché, maar als ik de voorjaarsbloemen zie, dan word ik blij.

Manifestatie
Ken je de uitspraak: “Flowers are natures way to say YES?” Als ik naar bloemen kijk is dat voor mij zo voelbaar; JAAAAAA!

Zijn wij (ook jij en ik) niet net als bloemen? Met net zoveel potentie en manifestatie kracht? Zo gek eigenlijk dat veel mensen, waaronder ik, zich afvragen of we “goed” genoeg zijn, mooi genoeg, bijzonder genoeg.
Heb jij ooit een bloem gezien die zich dat afvroeg?

Allemaal uniek
De laatste tijd stel ik mezelf dagelijks de vraag: “Wat wil het leven nu van mij?” Of als metafoor: ”Welke bloem ben ik vandaag? Deze beoefening, zoals ik dat noem, vraagt overgave aan iets dat wijzer en intelligenter is dan ik.

De natuur is heel krachtig. Die kracht hebben wij ook tot onze beschikking, dat kan niet anders. Ik ervaar het als bevrijdend om zo naar het leven te “luisteren” en naar mezelf te kijken. Ik ontdek mezelf meer vanuit mijn eigen unieke “potentie.” Ik ben mezelf, net zoals jij jezelf bent, uniek en totaal gelijkwaardig.

Ontwikkelen van ons potentieel.
De grote vraag is dan natuurlijk: Als ik ben wie ik ben is er dan nog iets te “ontwikkelen?” Mijn antwoord daarop is volmondig: “Ja,” Ieder van ons is potentie, net als een bolletje of een zaadje. Wij kunnen die potentie tot bloei laten komen. Daarin hebben wij een keuze en kunnen we groeien.

De dans en je ware natuur
Dansen is een prachtige manier om te “luisteren” naar onze ware natuur, te voelen, te ervaren en te ontdekken. Bewegend maken we makkelijker contact met de vrije stroom die door ons heen beweegt. Dansend geven we vorm aan die stroom, op onze totaal eigen wijze. En, als we bewegen, worden ook patronen zichtbaar, die onze vrije stroom beperken. Eenmaal zichtbaar kunnen we hier onze vrijheid herwinnen.

En nu, wat kan je zelf doen

  • Neem tijd om naar de natuur te kijken en je te realiseren dat ook jij hier onderdeel van bent.
  • Volg je verlangen en doe elke dag iets dat je blij maakt. Wat maakt dat in je wakker?
  • Dans en beweeg buiten met de elementen. Hoe is het om met een bloem te bewegen? met een vlinder, een boom of met de wind?
  • Stel jezelf de vraag: “Wat wil het leven van mij?” In mediatie, in beweging of op een andere manier,  soms komt er een antwoord. Vaak maakt deze intentie op zich al het verschil.

Ik benieuwd naar je ervaringen en naar jouw manier om te “luisteren” naar jezelf en het leven.

Lessen en workshops
Als je wil komen dansen zijn er de komende maanden volop mogelijkheden, met speciale aanbieding: “Let’s get physical” in wekelijkse lessen en de serie weekenden en een Zomerheartbeat-intesive

Ik wens je een heerlijke lente, tot op de dansvloer,
met een dansende groet,
Mirjam